Tietoa meistä ja sivustosta

Tervetuloa ravintola-aiheiselle sivustollemme. Ravintolassa syöminen on nykyisin suosittua niin nuorempien kuin varttuneempienkin parissa. Ihmiset ovat nykyisin varsin kiireisiä, joten mikäpä olisikaan mukavampaa kuin pistäytyä ravintolassa syömässä pitkän työpäivän jälkeen tai viikonloppuna perheen kanssa. Siksi olemmekin koostaneet tämän sivuston. Artikkeleissa keskitytään ravintoloihin yleisellä tasolla sekä ravintolassa asiointiin ja ruokailuun. Oletko ehkä miettinyt millaisia eri tyyppisiä ravintoloita oikein on ja millaisia teemoja ravintoloissa saattaa olla? Ehkä olet myös miettinyt miksi jotkut ravintolat ovat alkaneet tarjoamaan lounasta päiväsaikaan. Vastaamme sivustomme artikkeleissa näihin kysymyksiin, joten lue siis rohkeasti eteenpäin.

Ravintolat

Ravintolakulttuuri on siis kokenut muutaman vuosikymmenen aikana pienoisen mullistuksen Suomessa. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten ravintolaan lähdettiin perinteisesti ilta-aikaan tai viikonloppuisin. Yleensä ravintolat toimivat hyvin perinteisellä kaavalla, eli tarjoilija ohjasi ruokailijat pöytään ja toi sen jälkeen ruokalistat. Listalta sitten valittiin annos, joka valmistettiin ravintolan keittiössä.

Yleensä ruokailijat suosivat tällaisia perinteisiä ravintoloita erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin, koska monet ovat päivällä töissä. On mukava lähteä vaikkapa perheen tai ystävien kesken rentoutumaan ja viihtymään. Ravintolassa myös vietetään hieman pidempi aika kuin mitä itse ruokailu kestää. Jotkut voivat olla ravintolassa useamman tunninkin, mikäli syödään pitkän kaavan kautta. Ensin voidaan ottaa alkuruoka, sitten pääruoka ja lopuksi vielä jälkiruoka. Monesti ravintolassa saatetaan ottaa lisäksi vaikkapa alkudrinkki ja lopuksi vielä kahvi tai konjakki. Näin ollen ravintolakäynti voi venähtää monen tunnin pituiseksi. Siinä saa samalla vatsansa täyteen ja mielikin virkistyy, kun voi keskittyä vain nauttimaan.

Nykyisin on myös monia muunlaisia ravintoloita, joista kerromme tarkemmin artikkeleissamme. Nykyisin moni ravintola tarjoaa lounasruokaa työpaikkaruokailijoille. Joitain ravintoloita on perustettu ainoastaan tarjoamaan lounasruokaa ja näitä paikkoja voikin löytää esimerkiksi isojen toimistorakennusten yhteydestä tai jonkin kauppakeskuksen sisältä. Monet lounasravintolat toimivat seisovan pöydän periaatteella. Se tarkoittaa sitä, että ruoka on valmiina linjastolla, josta jokainen asiakas voi ottaa sitä itse. Ruokaa ei siis tilata erikseen, kuten perinteisessä ravintolassa. Tämä paitsi nopeuttaa ruokailua, myös varmistaa sen, ettei ruokatunti venähdä liian pitkäksi esimerkiksi toimistotyöntekijöillä. Mikään ei ole kamampaa kuin että kiireisen työpäivän keskellä lähtee lounaalle, mutta ruokaa joutuukin odottamaan tuntikaupalla. Sen jälkeen ei varmasti tee mieli pistäytyä uudelleen kyseisessä ravintolassa. Kerromme tällä sivustolla tarkemmin eri tyyppisistä ravintoloista, sekä miten niissä yleensä asioidaan. Olemme myös koostaneet artikkelin siitä, millainen vaikutus sijainnilla voi olla ravintolan toiminnassa sekä minne ravintola ylipäätään kannattaa perustaa.

Meistä

Kuten jo mainittiin, tämä sivusto keskittyy ravintoloihin sekä ravintolassa syömiseen. Olemme pyrkineet kattamaan mahdollisimman laajan osa-alueen liittyen ravintoloihin. Olemme itse kokeneita ravintolakävijöitä ja meillä on kokemusta ravintolassa työskentelystä. Tiedämme mistä puhumme ja tarjoammekin hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä ravintolassa asiointiin.

Jos sinulla herää kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä ravintola-alaan liittyvissä kysymyksissä. Haluamme tarjota mahdollisimman kattavasti tietoa ja vastauksia kysymyksiisi.

Sivuston artikkelit

Sivuston artikkelit on siis jaettu useampaan osaan. Osassa käsitellään ravintolassa asiointia yleisellä tasolla. Olemme myös listanneet tarkemmin, millaisia erilaisia toimintamuotoja ravintoloilla on. Joku ravintola tarjoaa ainoastaan lounasruokaa kun taas toinen tarjoaa myös iltaisin ruoka-annoksia perinteiseltä ruokalistalta. Joku ravintola voi toimia ainoastaan tilausperiaatteella, jolloin se ei ole avoinna muutoin kuin tilauksesta. Osa ravintoloista voidaan taas lukea kahviloiksi, joissa saa hieman kevyempää syötävää. Monikaan ei välttämättä miellä näitä paikkoja ravintoloiksi ensinkään, mutta raja on monesti häilyvä kahviloiden parissa. Monet kahvilat tarjoavat esimerkiksi lounasaikaan keittoa, sekä tukevia ja maittavia sämpylöitä. Silloin voidaan puhua kuitenkin jopa ravintolasta, vaikka kyseinen ruokapaikka muutoin tarjoaisikin vain kahvia ja leivoksia.

Raja ei siis aina ole kovin selkeä ravintolan ja kahvilan välillä, mutta yleensä asiakkaalle tällä ei ole kuitenkaan kovin paljon merkitystä. Yleensä paikasta näkee päälle päin, millainen se oikein on.

Monet ravintolat myös tarjoavat jonkin tietyn teeman, tai ne on rakennettu jonkin tietyn maan ruokateeman ympärille. Kerromme myös näistä ravintoloista tarkemmin sivustollamme. Esimerkiksi kiinalaisia ravintoloita löytyy jo todella paljon katukuvasta ja muitakin etnisiä ruokapaikkoja näkyy koko ajan entistä enemmän. Suomesta löytyy myös monia asiakkaiden kestosuosikkeja, kuten tex-mex -ruokaa tarjoavia ravintoloita sekä italialaisia herkkuja tarjoavia ravintoloita.