Mikä on hyvä paikka ravintolalle
Ravintoloissa syöminen on nykyisin varsin suosittua. Iltaisin on mukava lähteä ravintolaan rentoutumaan ja viihtymään sekä syödä siinä samalla vatsansa täyteen hyvää ruokaa. Perinteisesti ravintoloissa on ollut paljon asiakkaita ilta-aikaan, kun taas päivällä on yleensä hieman hiljaisempaa. Monet ravintolat pitävät jopa ovensa kiinni päiväsaikaan, kun asiakkaita on vähemmän.
Viime vuosina on kuitenkin yleistynyt lounasruoan tarjoaminen eri ravintoloissa. Tämä on oiva keino houkutella työssäkäyviä ihmisiä asiakkaiksi, jotka haluavat hyvän ja maittavan lounaan työpäivän keskellä. Ravintoloissa on yleensä ruokalista, ja monesti lounaalla tältä listalta tarjotaan tiettyjä annoksia hieman edullisempaan hintaan. Tämä on hyvä keino saada asiakkaita, sillä esimerkiksi lounasseteli on arvoltaan hieman yli 10 euroa ja monesti ravintolat ovat hinnoitelleet lounasannoksensa niin, että lounasseteli riittää yhteen annokseen. Kun ruokalista on myös hieman rajatumpi, niin ruokia on mahdollista valmistaa suhteellisen nopeasti ravintolan keittiössä. Siinä ei olisi järkeä, että asiakas tulisi lounaalle ravintolaan ja joutuisi odottamaan annostaan vaikkapa melkein tunnin. Kun käydään lounaalla kesken työpäivän, niin halutaan maittavaa ruokaa suhteellisen nopeasti ja edullisesti. Monet ravintolat ovatkin ottaneet seisovan pöydän käyttöön lounasaikana, jolloin asiakas saa heti syötävää kun hän saapuu ravintolaan.
Pitääkö ravintolan olla kaupungin keskustassa?
Ravintolat ovat huomanneet, että välttämättä lounasaikana ei ole asiakkaalle väliä, saako juuri jonkun tietyn annoksen. Tärkeintä on nopeus ja tietysti hyvä ruoka. Myös sillä on tietysti väliä, että missä ravintola sijaitsee. Jos asut omakotitalossa kaukana muista ja päätät perustaa ravintolan oman talosi viereen, et välttämättä löydä kovin montaa asiakasta ravintolaasi. Yleensä ravintolat sijaitsevatkin joko kaupungin keskustoissa, missä pyörii muutenkin paljon ihmisiä, tai sitten ne on perustettu jonkin liikekeskittymän läheisyyteen. Tärkeintä on, että lähellä on paljon muitakin ihmisiä ja työpaikkoja, joista käydään ruokailemassa. Monet yrityskeskittymät ovatkin suosittuja paikkoja perustaa ravintola ja tarjoilla lounasruokaa. Esimerkiksi toimistoista käydään paljon lounaalla porukalla ja onkin hyvä, jos lounaspaikka sijaitsee työpaikan vieressä. Monilla online-kasinoilla on toimisto jossakin liikekiinteistössä ja siellä työskennellessä on varmasti mukava pistäytyä lounaalla kesken työpäivän. Jos mobiilikasinoiden pelit kiinnostavat muutoin, niin kannattaa käydä katsomassa igame.com tarjonta. Ehkä löydät sieltä itsellesi uuden suosikkipelin.
Kuten jo mainittiin, niin ravintolan ei välttämättä tarvitse sijaita kaupungin keskustassa. Toki jos on mahdollisuus perustaa ravintola keskustaan, niin silloin tavoittaa todennäköisesti paljon enemmän potentiaalisia asiakkaita kuin muualla. Myös lähiöiden liikekeskukset eli ”ostarit” ovat suosittuja paikkoja ravintoloille. Esimerkiksi yliopistokaupungeissa on monesti opiskelijoiden suosimia asuinalueita, joista yleensä löytyy jokin ravintola. Monesti tämä on jonkin pizzeria, sillä se on monen opiskelija ja nuoren suosikkiruokaa.
Ravintola kannattaa siis perustaa kaupungin keskustaan tai johonkin lähiöön, missä on selkeä asiakaskunta ja kysyntä. Kaupungilla on yleensä paljon väkeä liikkeellä, joten ravintolaan tulee varmasti asiakkaita, kunhan on huolehtinut että ravintolan julkisivu on houkutteleva ja asiakkaat tietävät ulkoa päin, minkälaista ruokaa kyseisessä ravintolassa on saatavilla. Jos ravintolan perustaa johonkin muualle, niin kannattaa valita paikka, jossa on vaikkapa paljon muita työpaikkoja lähettyvillä. Silloin monet voivat valita juuri sinun ravintolasi lounaspaikaksi. On tärkeää että on suunnitellut ravintolan ruokalistan vastaamaan kysyntää. Jos perustaa ravintolan vaikkapa toimistorakennusten keskelle, niin ei välttämättä kannata perustaa sinne hienoa pihviravintolaa. Tärkeintä olisi silloin keskittyä lounasruokailijoihin ja tarjota jotain hyvää ja suhteellisen helppoa ruokaa, josta jokainen voi löytää oman suosikkinsa. Iltaisin voi sitten taas tarjota jotain hieman erilaista ruokalistaa.
Jos taas päätät perustaa ravintolan jonkin lähiön liikekeskukseen, niin silloinkaan ei välttämättä kannata perustaa hienoa pihviravintolaa. Kannattaa ehkä mieluummin suosia jotain helppoa ja nopeasti valmistettavaa ruokaa, sillä monet asiakkaat ovat ehkä ohikulkumatkalla ja haluavat jonkin ruoka-annoksen nopeasti ja suhteellisen edullisesti mukaansa. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto ruoan valmistamiselle kun käy vaikka kaupassa liikekeskuksessa.